Gezocht: (Aankomend) Specialist Digitaal Bouwen

Gezocht: (Aankomend) Specialist Digitaal Bouwen

Wil jij meewerken aan de inzet van Digitaal Bouwen binnen uiteenlopende organisaties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij Based zoeken we een nieuwe collega om gezamenlijk onze klanten te ondersteunen op het gebied van BIM, data, modellen en meer. Ben jij een zogenoemde ‘Chef du BIM’, en zie jij een mooie rol voor jezelf in verandermanagement? Mooi! We begeleiden onze klanten namelijk voortdurend in de implementatie en toepassing van Digitaal Bouwen. Zoals het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ), waar we het projectteam o.a. ondersteunen bij het formuleren van afspraken (requirements) en het toepassen in de modelcontroles. Of mee te werken aan de doorontwikkeling- en toepassing van Digitaal Bouwen bij VolkerWessels? Bij Based zetten we vol in op (jouw) talentontwikkeling en ben je eigenlijk nooit uitgeleerd.

Klinkt goed? Lees dan vooral door.


Wat ga je nog meer doen?

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit onze dagelijkse werkzaamheden. De vraagstukken waar je mee te maken krijgt, komen van aannemer tot opdrachtgever en lopen sterk uiteen. Je werkt samen in een team van gedreven professionals, waarbij je je collega’s ondersteunt op het gebied van Digitaal Bouwen. Daarnaast ga je steeds vaker zelfstandig op pad om Digitaal Bouwen te implementeren bij onze klanten. Je geeft o.a. praktische uitleg over bijvoorbeeld de inzet van BIM-software en sluit bij diverse bouwprojecten aan om te focussen op ‘goede modelcontroles en projectafspraken’.  Wat je precies doet, wisselt dus van dag tot dag. Wat we al wel kunnen zeggen over jouw werk bij Based;

 • Jij loopt mee met je collega’s en bent hun back-up bij toffe implementaties voor uiteenlopende projecten, bij net zo uiteenlopende klanten.
 • Je helpt onder andere bij het voorbereiden van sessies met klanten waarin we dieper ingaan op het – implementeren van – Digitaal Bouwen. Of je gaat aan de slag met het voorbereiden van workshops en/of trainingen, waarin we moeilijke technische vraagstukken in begrijpelijke taal uitleggen aan onze klanten.
 • We formuleren een persoonlijk opleidingsplan dat past bij jouw ontwikkelbehoefte. Dit kan gefocust zijn op technische skills, maar ook juist op human skills waarin jouw kennis en kunde zeker een flinke groeispurt zullen krijgen.


Wat vragen wij van jou?

In ieder geval nieuwsgierigheid, enthousiasme, teamspirit, zelfstandigheid en een gezonde dosis humor. Ook een out of the box denkwijze wordt gewaardeerd. Simeon Preston zei het al: “The biggest part of our digital transformation is changing the way we think”. Voor deze vacature vragen we enige kennis en werkervaring op het gebied van Digitaal Bouwen. Daarnaast zoeken we iemand die enthousiast is en affiniteit heeft met technologie, BIM, informatiemanagement, data(strategie) en/of digitaal assetmanagement.

Verder lijken ons nog een paar dingen handig om goed in het team van Based te kunnen passen:

 • Je bent een – zoals wij onszelf ook graag omschrijven – sociale techneut. Je hebt veel te maken met klanten, dus het is prettig als jij daar ook je zegje durft te doen.
 • Jij hebt minimaal hbo of wo werk- en denkniveau.
 • Eigen initiatief wordt hier volop gewaardeerd. Wij vinden het fijn als je twee stappen vooruitdenkt en pro-actief bezig bent. Jij bent dus niet bang om ergens in te duiken en nieuwe kennis eigen te maken. Heb jij een idee waardoor jouw werk makkelijker wordt? Of zie jij kansen om samen nog succesvoller te worden? Vertel het ons!


Wat bieden wij?

Een informele en vooral gezellige bedrijfscultuur, waarin jij volop ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je komt te werken tussen mensen die écht streven naar (persoonlijke en professionele) groei en gezamenlijk succes – zowel met elkaar als met onze klanten. En er is meer:

 • Voor deze functie ontvang je een passend salaris en 30 vakantiedagen.
 • We geloven in flexibiliteit en hybride werken. We hebben een prachtig en hypermodern kantoor, maar ongestoord en met volle focus een dag thuis werken is bij Based heel normaal.
 • Met jouw persoonlijke Based-mobiliteitspas zorgen we ervoor dat je makkelijk kunt reizen van en naar kantoor en richting klanten.
 • Een telefoon en laptop van de zaak zijn niet meer dan vanzelfsprekend.
 • Samen succesvol is niet alleen samen werken, maar ook samen iets leuks doen. Zo lunchen we zo vaak als we kunnen samen en organiseren we geregeld gezamenlijke kantooruitjes. Ook sluiten we de week graag af met een kantoorborrel.


Wat zeggen jouw collega’s?

Denise aan het woord

Wat is er nou zo leuk aan werken bij Based? We vroegen het een van jouw toekomstige collega’s, Denise Bos, BIM-consultant:

“Bij Based is elke dag uniek, waardoor er talloze mogelijkheden en kansen zijn om te doen waar jij blij van wordt. Er is volop ruimte en aandacht voor groei, waarbij jouw competenties en talenten optimaal ontwikkeld worden. Leer ze te ontdekken, zet jouw krachten in waar je goed in bent en laat ze nog sterker stralen.”


Interesse?

Heeft deze vacature je enthousiast gemaakt? Reageer dan via onze site of stuur je cv en motivatie naar Robin Kramer via robin@based.co.nl Vragen? Ook die beantwoordt Robin graag! Mail hem even of bel direct naar 06 – 814 621 00.