Gezocht: (Aankomend) Specialist Informatie Management

Gezocht: (Aankomend) Specialist Informatie Management

Wil jij graag data inzetten om informatie beter uit te wisselen tussen partijen en de juiste kennis te halen uit beschikbare gebouwinformatie? Heb jij - net als wij - als doel om de bouw- en vastgoedsector steeds meer te digitaliseren met behulp van data? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Bij Based zoeken we een nieuwe collega die ons team ondersteunt op het gebied van data, informatiestructuren en informatiemanagement. Onderzoek jij graag nieuwe technologieën en ga je graag samen in een team aan de slag om dit op de beste manier in te zetten voor onze klanten? Mooi! Zo werken we bijvoorbeeld voor diverse klanten – zoals Gemeente Amsterdam – aan het ophalen en definiëren van de informatiebehoefte voor het beheer & onderhoud van hun assets. En wat denk je ervan om bij klanten als Schiphol of Waternet mee te denken aan het juist inzetten van data en dit uit te werken naar een stappenplan naar een data gedreven organisatie. Bij Based zetten we vol in op (jouw) talentontwikkeling en ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. 

Klinkt goed? Lees dan vooral door.


Wat ga je nog meer doen?

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit onze dagelijkse werkzaamheden. Bij Based duik je het ene moment dieper de techniek in en onderzoek je hoe je data technologieën kan opzetten of hoe we diverse technische formats zoals linked data of IFC kunnen inzetten. Het andere moment denk je juist wat abstracter na over hoe je data kan inzetten bij nieuwe innovaties, zoals het verduurzamen van gebouwen en het slimmer inzetten van data voor beheer & onderhoud. Je werkt samen in een team van gedreven professionals, waarbij je je collega’s op dit gebied gaat ondersteunen. Uiteindelijk zul je steeds zelfstandiger te werk gaan. Wat je precies doet, wisselt van dag tot dag. Wat we al wel kunnen zeggen over jouw werk bij Based;

 • Je gaat ontzettend veel leren over het praktisch inzetten van data technologieën in onze sector! 
 • Jij loopt mee met je collega’s en bent hun back-up bij toffe implementaties voor uiteenlopende projecten, bij net zo uiteenlopende klanten.
 • Je helpt onder andere bij het voorbereiden van sessies met klanten waarin we dieper ingaan op het uitvragen van hun informatiebehoefte. Of je gaat aan de slag met het voorbereiden van workshops waarin we moeilijke technische vraagstukken in begrijpelijke taal uitleggen aan onze klanten. 
 • We formuleren een persoonlijk opleidingsplan dat past bij jouw ontwikkelbehoefte. Dit kan gefocust zijn op technische skills, maar ook juist op human skills waarin jouw kennis en kunde zeker een flinke groeispurt zullen krijgen. 


Wat vragen wij van jou?

In ieder geval enthousiasme, samenwerken in een team, zelfstandigheid en een gezonde dosis humor. En nieuwsgierigheid. Voor deze vacature vragen we enige kennis en ervaring op het gebied van data of informatiemanagement in de bouw. Maar dit is zeker niet het belangrijkste! We zoeken voornamelijk iemand die enthousiast is en affiniteit heeft met technologie, digitaal bouwen (BIM), informatiemanagement, data(strategie) en digitaal assetmanagement.

Daarnaast lijken ons nog een paar dingen handig om goed in het team van Based te kunnen passen:

 • Je bent een – zoals wij onszelf ook graag omschrijven – sociale techneut. Je hebt veel te maken met klanten, dus het is prettig als jij daar ook je zegje durft te doen.
 • Jij hebt minimaal hbo of wo werk- en denkniveau. 
 • Eigen initiatief wordt hier volop gewaardeerd. Wij vinden het fijn als je twee stappen vooruitdenkt en pro-actief bezig bent. Jij bent dus niet bang om ergens in te duiken en nieuwe kennis eigen te maken. Heb jij een idee waardoor jouw werk makkelijker wordt? Of zie jij kansen om samen nog succesvoller te worden? Vertel het ons!


Wat bieden wij?

Een informele en vooral gezellige bedrijfscultuur, waarin jij volop ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je komt te werken tussen mensen die écht streven naar (persoonlijke en professionele) groei en gezamenlijk succes – zowel met elkaar als met onze klanten. En er is meer:

 • Voor deze functie ontvang je een passend salaris en 30 vakantiedagen.
 • We geloven in flexibiliteit en hybride werken. We hebben een prachtig en hypermodern kantoor, maar ongestoord en met volle focus een dag thuis werken is bij Based heel normaal.
 • Met jouw persoonlijke Based-mobiliteitspas zorgen we ervoor dat je makkelijk kunt reizen van en naar kantoor en richting klanten.
 • Een telefoon en laptop van de zaak zijn niet meer dan vanzelfsprekend.
 • Samen succesvol is niet alleen samen werken, maar ook samen iets leuks doen. Zo lunchen we zo vaak als we kunnen samen en organiseren we geregeld gezamenlijke kantooruitjes. Ook sluiten we de week graag af met een kantoorborrel.


Wat zeggen jouw collega’s?

Quint aan het woord

Wat is er nou zo leuk aan werken bij Based? We vroegen het een van jouw toekomstige collega’s, Quint Netten, oud-stagiair en huidige BIM-consultant:

“De werkzaamheden binnen Based zijn eigenlijk altijd uitdagend. Iedere week is flexibel ingericht. Je krijgt echt de kans om diep in de materie te duiken en je deze helemaal eigen te maken. Ieder lid van het team heeft zijn eigen rol en samen tillen we alles naar een hoger niveau. Bovendien geeft Based een flinke boost aan je netwerk, ook niet verkeerd natuurlijk.”


Interesse?

Heeft deze vacature je enthousiast gemaakt? Reageer dan via onze site of stuur je cv en motivatie naar Anouk van Otterlo via anouk@based.co.nl. Vragen? Ook die beantwoordt Anouk graag! Mail haar even of bel direct naar 06 – 425 230 31.